AFNL Award – audioproduct van het jaar 2022

AFNL 2022 Award

AFNL Award – audioproduct van het jaar 2022

Het jaar 2022 zit erop. Wat een geweldig jaar was het voor ons. We zijn nu 2 jaar in Nederland actief en zijn erg positief over de ontwikkeling die we maken. We bestaan natuurlijk al sinds 1978 waar de eerste winkel haar oorsprong vond in Berlijn. Kennis maken met een nieuw land, een ander publiek, is toch spannend. Wat ons betreft is er een klik en we hopen nog veel meer mensen in Nederland te kunnen helpen de komende jaren.

Dit jaar zijn er veel nieuwe audioproducten gepresenteerd binnen onze collectie. Een nieuwe Denon en Marantz AVR serie, een geheel vernieuwde 700 serie van Bowers & Wilkins en een aantal prachtige nieuwe hoofdtelefoons van o.a. Focal. Dit jaar geven we voor het eerst onze AFNL Award aan het beste product van het jaar in afzonderlijke categorieën.

Winnaar categorie draagbaar audio

Focal Bathys
Bron: Focal

Focal Bathys ANC hoofdtelefoon. Met trots presenteert Focal haar eerste draadloze Actieve Noice Cancelling hoofdtelefoon na jarenlange ontwikkeling. De Focal Bathys klinkt heel anders dan andere Bluetooth hoofdtelefoons. Die klinken vaak erg intiem, relatief weinig soundstage en definitie. Daar namen we jarenlang genoegen mee en dichtte dit vaak toe aan de gelimiteerde bandbreedte van Bluetooth. Wow, was dan ook de eerste indruk van ons bij de presentatie van Focal. Je kunt de losse instrumenten goed uit de opname halen en de soundstage is breed. De noice cancelling is prima in orde, al zijn er concurrenten die het nog beter doen. Toch wat ons betreft de winnaar omdat geluid kwaliteit voorop staat.

Winnaar categorie home cinema

Marantz cinema 50
Bron: Marantz

Marantz Cinema 50. Het was al wat langer aangekondigd en aan het eind van dit jaar beschikbaar gekomen. Naast Marantz heeft ook Denon een nieuwe serie gelanceerd. De specificaties zijn vergelijkbaar en beide waanzinnig goed. Waarom dan toch de Marantz wint is vanwege het prachtige nieuwe ontwerp. De Cinema 50 is het model waarbij Auro-3D beschikbaar is en de kamer correctie software Dirac Live (optioneel). Hiermee heeft deze alle top functies die je van een AVR mag verwachten voor een relatief zeer aantrekkelijke prijs. Deze combinatie maakt hem een terechte winnaar.

Winnaar categorie speakers

bowers wilkins 704
Bron: Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins 704. Het afgelopen jaar zijn eer een aantal pareltjes uitgekomen. De Sopra serie van Focal met een aantal zeer bijzondere kleuren. Ook de nieuwe B&W 700 serie is in 2022 uitgekomen. Hier valt direct het nieuwe design op. De mocha kleur vervangt de rose wood uitvoering. Deze komt samen met de nieuwe tweeter en mooie afwerking van de woofers zeer luxe over. De 704 S3 is de smalste vloer staande luidspreker uit de serie en wint in de categorie speakers. Dat hij er mooi uit ziet is belangrijk, maar niet de reden van het winnen. Hij klinkt prachtig gedefinieerd en is daarnaast veel gemakkelijker aan te sturen dan de serie 2. Hiermee is ook met een wat eenvoudiger versterker al een waanzinnig resultaat te bereiken. Bijna iedereen die deze speaker bij ons in de winkel beluisterd is enthousiast en een enkeling krijgt zelfs waterige ogen. 

Winnaar categorie stereo

hifi rose rs520
Bron: Hifi Rose

Hifi Rose RS520. Een bijzondere all-in-one. Meestal wint bij ons een los component, een stereo versterker zonder toeters en bellen. De Hifi Rose RS520 brengt hier verandering in. Ze valt op door het enorme touch screen waarmee de versterker te bedienen is. De meeste versterker zijn alleen met een app te bedienen en dat maakt het gebruik voor sommige mensen wat lastig. De Hifi Rose biedt hier een mooi alternatief aan. De interne DAC chip is zo goed dat een losse dac aansluiten op je systeem niet nodig zal zijn in dit segment. De mogelijkheid om te streamen is op een makkelijke manier beschikbaar gemaakt. Spotify, Qobus en Tidal kun je direct van het display aansturen. Tevens heeft Hifi Rose een eigen YouTube kanaal waar High-Res opnames te vinden zijn. De RS520 is een verschijning waar we niet omheen kunnen. Zelfs via de HDMI eARC kan de TV er op aangesloten worden.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties