De nieuwe Marantz Cinema serie

de nieuwe Marantz cinema serie

De nieuwe Marantz Cinema serie

Maak kennis met de nieuwe cinema serie van Marantz. Marantz is een van de bekendste consumenten audio merken met Amerikaans-Japanse origine. Opgericht door Saul B. Marantz op Long Island New York (USA) in 1953. Vanuit zijn woonhuis produceerde hij audio apparatuur voor consumenten omdat hij vond dat er niets op de markt voldeed aan zijn hoge standaard. Zo ontwikkelde hij de Consolette Model 1, een mono voorversterker. Dit werd direct een hit en de backorders stapelde zich op. Het werd duidelijk dat Saul Marantz een gat in de markt had gevonden en zo startte het merk dat we vandaag de dag niet meer weg kunnen denken uit de audio wereld.

Bron: Marantz

Als Marantz met iets nieuws komt is dat voor elke audio liefhebber een mooi moment. De nieuwe Cinema serie valt op door een prachtig nieuw ontwerp. Maar ook een aantal interne updates die de surround liefhebber weer voor jaren kunnen voorzien. In dit artikel lichten we een aantal hiervan uit.

Ultra 8K op alle kanalen

In voorgaande series werd 4k of 8k slechts ondersteund op 1 HDMI poort. Nu is de HDMI opbouw voorzien van minimaal 3 8K of Ultra 8K poorten. Vanaf de Cinema 50 op alle poorten. Onze eisen worden natuurlijk steeds hoger als consument. De nieuwste Playstation of een mooie streamer als de Apple TV 4K vereisen van de receiver dat ze deze kwaliteit weergeven. Met HDMI 2.1 en HDCP 2.3 wordt ook de hoge verversing van 120hz bij 8K ondersteund. Ook doet deze aan upscaling. Met name voor de console gebruiker een absoluut must. Uiteraard met Dolby Atmos op alle modellen vanaf 7.2 kanalen. Vanaf de Cinema 50 is ook Auro 3D ondersteund.

Cinema 50 achterzijde

Nieuw modern ontwerp

Marantz kennen we nog van de klassieke ontwerpen. Een mooi recht front met grote knoppen deden kwaliteit uitstralen. Hierna hebben we jaren mogen genieten van de afgeronde zijde. Een rustige en klassieke uitstraling, een tikkeltje saai wat ons betreft. Met de nieuwe Cinema lijn van Marantz is ook het uiterlijk aangepakt. Wat ons betreft echt zeer geslaagd. Kom hem zeker bij ons in de winkel bekijken waar we alle uitvoering demo klaar hebben staan.

Het centrum voor de thuisbioscoop

De nieuwe Cinema serie van Marantz zal voor elke thuisbioscoop het perfecte centrum zijn. Of je nu 11 of meer luidsprekers hebt of een kleinere ruimte met een 5.1 surround opstelling. Dankzij de pre-out kanalen kun je zelfs de meest lastig aan te sturen grote luidsprekers aan met losse eindversterkers. De Marantz Cinema zorgt dan voor het denkwerk. Voor meer extreme toepassingen leer dan meer over de nieuwe Cinema AV-10 en AMP-10 combinatie.

Bron: Marantz

Dirac Live en Audyssey upgrade

Kamercorrectie software is steeds meer gebruikt door de consument. De akoestiek van de kamer heeft immers veel invloed op hoe de setup klinkt. Waar de eerste generatie van Audyssey bedoeld was om timing problemen, veroorzaakt door de speaker afstand tot de luisterpositie op te lossen, gaan we nu een flinke stap verder. Met de meegeleverde microfoon kunnen onbedoelde weerkaatsingen van geluidsgolven voor een groot deel weg gefilterd worden. De optionele Dirac Live, beschikbaar vanaf de Cinema 50, gaat nog een heel stuk verder. Deze correctie software doet jouw installatie als geen ander verbeteren. Alsof je een nieuwe setup hebt.

Onafhankelijke subwoofer uitgangen

Veel  versterkers hebben een mono subuitgang. Dit betekend dat de lage tonen die worden uitgestuurd voor alle kanalen hetzelfde is. Voor een mooie cinema ruimte zoek je natuurlijk de lage tonen opgedeeld in een linker en rechter kanaal. Ook voor muziek weergave is dit van belang. Hierdoor kun je bijvoorbeeld goed een 2-weg speaker met een sub combineren om zo tot een volledig systeem te komen. Het mooie aan de nieuwe Cinema serie van Marantz is dat deze tot 4 onafhankelijke sub kanalen beschikt. Hierdoor komen bij een film ook de explosie geluiden van de plek waar je ze verwacht.

Een compacte krachtpatser

Heb je niet zoveel ruimte in je kast en gebruik je boekenplank luidsprekers in jouw surround opstelling? Dan is de Cinema 70 perfect voor jou. Met 50W aan vermogen per kanaal, maar wel 7.2 aansturing, Dolby Atmos en een prachtig uiterlijk; een goed alternatief voor logge apparaten. Met HEOS stream je er gemakkelijk muziek naar en in de avond kijk je een lekkere film. Wat ons betreft in elk geval veel beter dan de gemiddelde soundbar, als je tenminste de draden mooi weg kunt werken.

Bron: Marantz

Welke uitvoering moet ik kiezen?

Afhankelijk van jouw speakers selecteer je de receiver om basis van het geleverde vermogen. De prachtige slanke uitvoering van de Cinema 70 past perfect bij een combinatie van compacte luidsprekers. De Cinema 60 is er ook in een uitvoering met DAB+ en geeft flink wat meer vermogen dan de Cinema 70. De Cinema 40 kan ook de high-end vloer staande luidsprekers aansturen.

Wat zijn de verschillen tussen de Marantz Cinema modellen?

Cinema 40

125W x 11.4 kanalen

7 HDMI 8K ingangen

DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX 8K Enhanced, Dolby Atmos, Auro 3D

HEOS, Phono (MM), USB, Airplay 2, Bluetooth

Dirac Live (optioneel)

Cinema 50

110W x 11.4 kanalen

6 HDMI 8K ingangen

DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX 8K Enhanced, Dolby Atmos, Auro 3D

HEOS, Phono (MM), USB, Airplay 2, Bluetooth

Dirac Live (optioneel)

Cinema 60

100W x 7.2 kanalen

3 HDMI 8K ingangen / 3 HDMI 4K ingangen

DTS:X, DTS Virtual:X, 8K Enhanced, Dolby Atmos

HEOS, Phono (MM), USB, Airplay 2, Bluetooth

Beschikbaar in DAB+ uitvoering

Cinema 70

50W x 7.2 kanalen

3 HDMI 8K ingangen / 3 HDMI 4K ingangen

DTS:X, DTS Virtual:X, 8K Enhanced, Dolby Atmos

HEOS, Phono (MM), USB, Airplay 2, Bluetooth

Wat vind jij van het nieuwe ontwerp? Boek een demo in onze winkel en beleef het zelf.

Share this post

4.5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties