Een nieuw tijdperk voor geluid met de Sonos Era

Een nieuw tijdperk voor geluid met de Sonos Era

Een nieuw tijdperk voor geluid met de Sonos Era

Wie draadloos muziek wilt luisteren neemt ook een kijkje bij Sonos. De bijna perfecte app voor de aansturing maakt het gebruikersgemak enorm hoog. En de stabiliteit van het multiroom systeem is de beste in zijn klasse. De speakers communiceren namelijk niet alleen met jouw netwerk, maar ook met elkaar. Nu is een nieuw tijdperk aangebroken voor geluid met de Sonos Era luidsprekers.

Sonos Era 100

Bron: Sonos

De Sonos Era 100 is de perfecte start voor als je met Sonos wilt beginnen. De Era 100 is iets groter dan de Sonos One die ze vervangt. Dankzij de grotere woofer heeft ze een veel diepere bas weergave. De opbouw is intern zo opgezet dat ze als stereo beeld gebruikt kan worden, vanuit één luidspreker. (Uiteraard kun je er ook twee draadloos koppelen als stereo paar). Dit is ook direct het grote nieuws van de Era serie. Veel ruimtelijker geluid dan wat je ooit gewend was vanuit een kleine speaker.

Sonos Era 300

Bron: Sonos

De Sonos Era 300 is vele malen groter. Een grotere klankkast maar zeker ook veel meer interne luidsprekers geven de Sonos 300 de mogelijkheid verbluffend geluid weer te geven. De Sonos Era 300 ondersteund Spatial Audio. De betekend dat geluid in een 3D weergave te horen kan zijn. Vanuit een enkele luidspreker krijg je het gevoel dat het geluid in de ruimte van alle kanten komt. Ze gebruikt hiervoor de wanden in de kamer om het geluid tegen te reflecteren en zo vanuit verschillende richtingen op de luister positie te laten komen. Een kan staaltje techniek. Belangrijk is dan ook wel om de Sonos app te gebruiken bij de installatie. Hierin kun je kamer correctie software vinden die het geluid perfect afstemt op jouw ruimte. Echt de moeite waard. Dit werkt op zowel iOS als Android. Anders namelijk dan voorheen stelt de luidspreker zichzelf nu af met Trueplay.

Gemakkelijk te bedienen

Bron: Sonos

De duidelijke touch-bediening op de Sonos Era maakt dat je zelfde je telefoon of table met de Sonos app erbij hoeft te pakken. Met de spraakbesturing vraag je namelijk om jouw favoriete nummer en vervolgens zet je hem lekker hard met de bediening op de luidspreker. Wil je liever niet dat Sonos mee luistert? Zet dan met een schuifknop aan de achterzijde de spraakbediening uit. Wel zo’n prettig gevoel.

Surround geluid van Sonos

Bron: Sonos

Het ruimtelijke geluid in de nieuwe Sonos Era luidsprekers komt via de Dolby Atmos codec. Dit is inmiddels een zeer bekende codec die bij veel films al gebruikt wordt. Met deze ontwikkeling van Sonos gaan we dit wellicht ook steeds meer zien bij muziek. De nieuwe Sonos Era is in een surround opstelling te gebruiken zoals je al eerder gewend was. De Era 100 of Era 300 kun je namelijk als achter kanalen gebruiken in combinatie met de Sonos Arc en Sonos Beam soundbar. Combineer het met de Sub of Sub Mini en je hebt jouw eigen bioscoop in de huiskamer.

Muziek luisteren op Sonos Era

Bron: Sonos

Het Sonos systeem werkt op het thuisnetwerk. Stuur eenvoudig jouw muziek van Spotify of Tidal (of een andere dienst) naar de speakers. Dit gaat geheel draadloos. Leuk aan de nieuwe Sonos Era is dat ze ook een analoge ingang hebben. Je kunt met een verloop van USB naar RCA direct jouw platenspeler aansluiten. Let er wel op dat deze een phono lijn versterker heeft zoals de Pro-Ject Debut Carbon SB SE, anders zal deze er nog even tussen moeten. Een andere analoge bron aansluiten kan natuurlijk ook.

Share this post

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties