Muziek voor de zakelijke omgeving

muziek voor de zakelijke omgeving

Muziek voor de zakelijke omgeving

45% van de winkelbezoekers geeft aan zich prettiger te voelen met goede muziek. Wil je muziek op kantoor, in je restaurant of hotel, dan is er veel mogelijk. In dit blog gaan we verder in op alle belangrijke zaken om rekening mee te houden en geven we ook een aantal voorbeelden van mooie installatie oplossingen voor de zakelijke omgeving.

Muzieklicenties voor de zakelijke omgeving

Wanneer je muziek gaat afspelen in jouw winkel of horeca omgeving dan krijg je te maken met licenties. De muziek is immers door iemand gemaakt en die wil daar ook graag van kunnen leven. Als het nummer van deze artiest wordt afgespeeld dan krijgen ze daar een kleine vergoeding voor. Dit is geregeld via Buma Stemra. Je kunt jouw zakelijke omgeving doorgeven aan hen. Via een berekening op het aantal vierkante meters en verwacht bezoekers aantal betaal je een bedrag. Het is belangrijk voor de artiest dat je dit doet, anders kunnen ze hier namelijk niet mee door blijven gaan. Klik hier als je een licentie zou willen regelen.

Sonos op kantoor
Bron: Sonos

Sonos Pro

Wanneer de muziek in jouw zakelijke omgeving wordt afgespeeld op Sonos dan heeft dit bedrijf een mooie oplossing. Sonos Pro. Je betaald dan voor het gebruik. Ook prettig is dat je vaste afspeellijsten op basis van sfeer in jouw pand kunt opzetten. Heb je een rustige lobby van een hotel dan moet er natuurlijk andere muziek op staan dan wanneer je een hip café hebt en er ook gedanst mag worden. Meer over Sonos Pro hier.

Luidsprekers voor horeca

Wil je mooie muziek in jouw horeca omgeving dan kunnen wij hierbij diverse oplossingen bieden. Als eerste het eerder genoemde Sonos. Maar er zijn alternatieven. Zo kunnen wij rack-mounted versterker systemen opzetten die meerdere luidsprekers kunnen aansturen. Dit gaat dan wel met speaker draad naar de luidsprekers in de ruimte, maar hierdoor is wel een kwaliteit winst te boeken ten opzichte van een draadloos systeem. Je hebt dan immers ook vrije keuze uit de luidsprekers. Dit kunnen de AM-1 van Bowers & Wilkins zijn, die je zelfs buiten zou kunnen ophangen, of de Opticon 2 van Dali, een boekenplank luidspreker die naar wens is te plaatsen in de ruimte. Wij hebben hier ook ophang beugels voor.

Streaming versterkers voor horeca

Zowel de rack-mounted versterkers zoals hierboven genoemd als ook een Sonos AMP of BlueSound Powernode beschikken over ingebouwde streaming. Je kunt jouw afspeel lijst naar diverse ruimtes in de vestiging sturen. Ook de volume regeling is per ruimte apart aan te sturen. Voor een uitgedacht plan, vraag onze medewerkers.

Versterker rack horeca
Bron: Masimo

Montage van geluid systeem zakelijke omgeving

Wanneer je hulp nodig hebt bij het monteren van versterkers en luidsprekers voor de zakelijke omgeving, staan wij graag voor je klaar. Ons assortiment kent oplossingen van diverse merken. Heb je wel eens gedacht aan inbouw luidsprekers voor op kantoor of horeca? Mooi weggewerkt geluid in plafond of wand. Hier biedt zowel Bowers & Wilkins als Focal en Dali een mooie reeks speakers voor.

In-Ceiling luidsprekers kantoor
Bron: Bowers & Wilkins

Audio plan zakelijke omgeving

Weet je niet goed waar je moet beginnen maar zie je wel de meerwaarde van muziek in jouw horeca of kantoor omgeving? Laat ons je dan vrijblijvend adviseren met een duidelijk plan. Wij komen graag op locatie of aan de hand van een bouwtekening tot een goed uitgedacht voorstel. Neem contact op.

Share this post

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties