Ontdek de IFi Audio Dac’s en hoofdtelefoon versterkers.

Ontdek de IFi Audio Dac’s en hoofdtelefoonversterkers.

Ontdek de IFi Audio Dac’s en hoofdtelefoon versterkers.

Ifi Audio

Sinds de oprichting in 2012 maakt het merk hoofdtelefoons, speakers, draagbare audio apparaten, telefoons en tv’s. Vanuit het hoofdkwartier in Southport, UK, worden de hoge kwaliteit producten ontwikkeld waarna ze worden gebouwd in landen als Duitsland, USA en Japan.

Wat is een dac?

In dit blog gaan we het hebben over de diverse dac’s en hoofdtelefoon versterkers van Ifi Audio. Wat is nu eigenlijk een dac? Een dac is heel eenvoudig gezegd een apparaat dat een digitaal signaal naar analoog omzet. Waarom is dit nodig zou je zeggen? De speaker in de hoofdtelefoon is analoog. De bron, jouw muziek bestand, is digitaal. Dit moet worden omgezet. Bij deze omzetting gaat vaak een stukje kwaliteit verloren. Hoe beter jouw dac, des te minder signaal verloren gaat. Dus hoe mooier hij klinkt.

Waarom heeft mijn hoofdtelefoon een versterker nodig?

Hoe hoger de kwaliteit van de speaker hoe stijver de materialen zijn. Hierbij is dus de weerstand bij de aansturing een stuk hoger. Een versterker is in dit geval nodig. Deze versterkers zijn er in vele kwaliteit categorieën. Het Merk Ifi Audio biedt er diverse aan. Zowel voor thuis als onderweg. Deze laten we je graag zien in dit blog.

Ifi Audio NEO iDSD

Ben je in het bezit van een high-end hoofdtelefoon voor thuis en wil je de maximale kwaliteit hieruit halen? Dan kies je voor de Ifi Audio Neo iDSD. Net zoals jouw stereo speakers een goede versterker nodig hebben is dit bij een goede hoofdtelefoon ook zo. Wil je muziek op hoge kwaliteit streamen naar jouw hoofdtelefoon met snoer dan koppel je een goede streamer aan de Ifi Audio Neo. Bijvoorbeeld een Bluesound Node. Je koppelt deze met een optische of coaxiale kabel van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de Inakoustik.

ifi audio Neo iDSD
Bron: Ifi Audio

Deze mooie dac kun je thuis in jouw setup ook aansluiten op de stereo installatie met de RCA of XLR outputs. De Neo beschikt over een Burr-Brown DAC chip. Ifi heeft deze een upgrade gegeven met de nieuwe 16-core XMOS microcontroler die zorgt voor de juiste verwerking via USB en S/PDIF digitale inputs. Dit met een verdubbelde klok-snelheid en 4-maal het geheugen.

Hiernaast zijn er diverse filters te kiezen voor een klankbeeld naar wens. De Neo iDSD heeft de GTO, Minimum Phase, Bit-Perfect en standaard filter. USB kan te maken krijgen met jitter. Ook hier is aan gedacht met een GMT precisie klok en geheugen buffer. Tezamen met de iPurifier3 is muziek luisteren een absoluut genot.

Ifi Audio Zen serie

Wanneer je een wat compactere versterker voor thuis zoekt dan biedt de Zen serie uitkomst. In deze serie zijn diverse producten in dezelfde vorm te vinden. Goed opletten dus welke functies voor jou van toepassing zijn. Zo is er de prachtige Zen Dac V2 die je digitaal aansluit op de bron om zo optimaal te genieten van de hoge kwaliteit DA Conversie. Deze versterker kan een hoofdtelefoon aan sturen met een gemiddelde weerstand.

ifi audio zen dac v2
Bron: Ifi Audio

De Ifi Audio Zen Can versterker kan zelfs de lastig aan te sturen hoofdtelefoons doen zingen. Indien je zowel de dac als versterker functie wilt gebruiken en kun je deze aan elkaar door koppelen. Dus een losse dac en een losse amp.

Ifi Audio hip dac2

Wil je goed geluid voor onderweg dan kies je voor de compacte dac van ifi audio. De Hip Dac 2 is een goed voorbeeld van een kleine dac met zeer mooi geluid. Ingebouwd zit een accu die tot wel 8 uur mee gaat. Er is zowel een gebalanceerde als standaard hoofdtelefoon op aan te sluiten. Indien gewenst kun je met een druk op de knop extra bas toevoegen. 

ifi audio hip dac
Foto: Cornelis Tinga

Het grote voordeel van deze compacte dac is dat je hiermee een high-end hoofdtelefoon kunt aansturen voor onderweg. De digitale – analoogomzetter (dac) is tevens een hoofdtelefoon versterker Een draadloze koptelefoon heeft zoals je weet wat beperkingen. De bandbreedte van Bluetooth en de bijpassende codec kunnen tegenwoordig al heel mooi zijn, toch klinkt een high-end hoofdtelefoon met snoer vele malen beter. 

Hoe gebruik je de ifi Audio Hip Dac 2?

De compacte dac sluit je eenvoudig aan met usb-a male op jouw telefoon, tablet of laptop. Voor Apple gebruikers heb je een speciale OTG usb kabel nodig. Het opladen gaat via usb-c. Ook een koptelefoon met een hogere weerstand kan hiermee aangestuurd worden. De power match knop zorgt hierbij voor extra gain. Voor de Tidal streaming media gebruiker is er goed nieuws. De Hip Dac2 kan MQA volledig decoderen dankzij de XMOS 16 core tech. Hi-Res speelt hij af in alle formaten van MP3 tot DSD256, PCM384 eb DXD384.

Share this post

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties