Ontdek de nieuwe Naim Classic 200 serie

Ontdek de nieuwe Naim Classic 200 serie

Ontdek de nieuwe Naim Classic 200 serie

De Naim Classic serie is een versterker opstelling van losse componenten die laat zien waar het merk toe in staat is. Losse componenten halen het maximale uit een HiFi opstelling zoals elke audiofiel weet. In de nieuwe Naim Classic serie vinden we een aantal verbeteringen ten opzichte van de uitgaande serie. Zo is nu de voeding module voor meerder componenten te gebruiken. Ook het gebruikersgemak is toegenomen, daar straks meer over.

Bron: Naim

Nieuw design voor de Naim Classic serie

Wat direct opvalt is de nieuwe vormgeving van de Naim Classic serie. Zeker als je alle componenten boven elkaar plaatst zie je een gestroomlijnde setup. Gelukkig zijn de losse onderdelen nog altijd niet te tillen, wat de kwaliteit van de behuizing kenmerkt. Naim staat intern voor maximale isolatie en dat zie je terug aan het interne ontwerp. Zwevende print borden en ontkoppelde pluggen zijn nog altijd te vinden bij Naim. En waarom zul je je afvragen? Isolatie en ontkoppeling is belangrijk om zo min mogelijk onbedoelde storingen door te geven. Dit kan hoorbaar zijn als noise, en dat wil je niet.

Een mooi display en grote volume knop kenmerken nu de streamer / voorversterker. Dit is meer in lijn met de mogelijkheden uit de Uniti serie van Naim. Heerlijk is dat nu je op de bank kunt blijven zitten en de hele installatie met je tablet of telefoon kunt aansturen. De volume regeling is digitaal, zodra deze is ingesteld gaat deze analoog bijstellen. Dit past bij het karakter van Naim waar de A/B versterker met een dikke ringkern transformator zorgt voor het warme en krachtige geluid.

Bron: Naim

De Din pluggen hebben aanvulling gekregen van XLR. Een meer gangbare aansluiting voor gebalanceerde audio kabels. Het leuke is dat je nu dus een upgrade kunt gaan maken in je bekabeling. In de winkel hebben wij dit getest met de XLR kabels van Chord Company. Wow, wat een groot verschil maakt dat zeg. Al goed hoorbaar bij de Shawline, er wordt als het ware meer informatie doorgegeven. Een rijkere muziek ervaring als gevolg.

NAP 250

De Naim Classic serie bestaat uit 3 onderdelen die perfect samenwerken. De Naim NAP 250 is voor het eerst verschenen in 1975 en is een iconisch product. De evolutie van het merk is hier duidelijk in terug te vinden. Inmiddels zijn we aangekomen bij de 6e generatie welke meer kracht levert dan ooit tevoren. De eindversterker levert 100W per kanaal met haar A/B versterker. Dankzij de grote aluminium koelribben blijft hij intern mooi op temperatuur. Zoals eerder genoemd nu met XLR ingangen zodat hij flexibeler in te zetten is. Tussen de speaker outputs zit een stroomscheiding wat het geluid ten goede komt. In de NAP 250 zit de Naim Audio DR technologie die het mogelijk maakt voor een stabiele stroom voorziening te zorgen.

NPX 300

De Naim NPX 300 is de nieuwe externe voeding module die zorgt voor de perfecte stroom toevoer. In de Classic setup zorgt deze voeding module ervoor de de voorversterker zich kan concentreren op zijn taak. Namelijk het perfect controleren van het signaal. Dit is de gedachte bij losse componenten in een HiFi systeem. De NPX 300 kun je inzetten om diverse onderdelen in je systeem de upgraden. Zo kun je de digitale en analoge onderdelen in je systeem los van stroom voorzien. De NPX 300 levert een schonere stroom toevoer dan de interne voedingen van de losse onderdelen. Dit is zeer goed hoorbaar. De NPX 300 werkt perfect binnen de 200 serie maar kan met de juiste kabels ook worden aangesloten op de NDX2 of de NAC-N 272.

Bron: Naim

NSC 222

De opvallendste verschijning en het brein in de nieuwe Classic 200 serie is de Naim NSC 222. De voorversterker met ingebouwde streamer maakt het een genot om jouw muzikale reis mee te volgen. De compromisloze geluidkwaliteit en het gebruikersgemak maken deze nieuwe NSC 222 een plezier om te gebruiken. Streaming, radio, vinyl en hoofdtelefoon aansturen behoren tot de mogelijkheden van deze schoonheid. De high-end analoge voorversterker maakt hem in combinatie met de NAP 250 eindversterker een mooie combinatie om flinke luidsprekers als de Sopra 2 van Focal aan te sturen.

Bron: Naim

Spotify, Tidal en Qobuz streaming zit ingebouwd. Enkel nog een abonnement nodig en je kunt genieten van miljoenen albums. De streamer kan tot 32bit/284kHz bitrates aan. De MM phono stage maakt dat je er ook een goede platenspeler op aan kunt sluiten om de installatie compleet te maken. Wanneer je graag per hoofdtelefoon naar muziek luistert dan kan dat ook met de NSC 222. De hoofdtelefoon versterker ontwikkeling uit de Uniti Atom HE zit hier namelijk in verwerkt.

Het systeem is Roon Ready, werkt met Apple Music, Tidal, Tidal Connect, Qobuz, Airplay 2, Chromecast, UPnP servers, Spotify Connect, USB key en meer.

Luisterafspraak

Deze opstelling staat gereed in onze winkel in The Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Maak met ons een luister afspraak om rustig te kunnen beoordelen of deze installatie past bij jouw wensen. Een goede voorbereiding kan zijn door een afspeellijst te maken met nummers die je goed kent. Zo kun je de installatie extra goed beoordelen.

Neem hier contact met ons op.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties