Roon Arc nu ook in de auto

Roon Arc nu ook in de auto

Roon Arc nu ook in de auto

Roon is bij een enkeling wel bekend. Reeds enkele jaren zorgen ze voor een systeem waarbij apperatuur die Roon Ready is aangestuurd kan worden. De gebruiker geniet hiermee van een zeer rijke beleving. Zowel eigen muziek van een NAS als Tidal en Qobuz werken op Roon in 1 overzichtelijk geheel. De prachtige interfase als ook extra informatie over een album en de artiest maken Roon een prettige tool om te gebruiken.

Hoe werkt Roon

Voor Roon heb je een server nodig waar het systeem op draait. Dit kan met de eigen Nucleus maar ook met een Intell NUC waar eenvoudig een Roon server image op te installeren valt. Vervolgens kun je met de app op de telefoon, tablet of computer het systeem aansturen. Selecteer jouw speaker of versterker die hiermee overweg kan en regel diverse instellingen. Het volume en zelfs DSP settings zijn vanuit Roon aan te passen.

Roon Arc
Bron: Roon

Roon Arc voor onderweg

De geweldige thuiservaring met Roon is nu ook onderweg te gebruiken met de Roon Arc app. Hiervoor zal nog steeds jouw Roon thuisserver worden gebruikt en kun je alle muziek die hier op staat mee nemen voor onderweg. Geweldig dus als je een verzameling cd’s hebt gedigitaliseerd en deze niet op de streaming diensten te vinden is. Met Roon Arc kon je natuurlijk al in de auto luisteren door je telefoon met Bluetooth te koppelen aan het geluidsysteem. Maar een echt mooie integratie was er nog niet.

Met Roon Arc Apple Carplay en Android Auto komt daar nu verandering in. Een prachtig beeld van de album hoes en een mooi ontworpen digitale afspeelweergave neem je vanaf nu ook mee in de auto.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties