Welke hoofdtelefoon versterker heb je nodig

Welke hoofdtelefoon versterker heb je nodig

Welke hoofdtelefoon versterker heb je nodig

Draadloze hoofdtelefoons zijn erg populair. Wanneer je de volgende stap in kwaliteit wilt maken dan kom je in de wereld van head-fi. Hi-Fi maar dan voor op je hoofd. Net zoals een luidspreker heeft een hoofdtelefoon ook een speaker. Deze heeft een bepaalde weerstand en verschilt per model. Hoe beter de hoofdtelefoon des te beter ook de versterker zal moeten zijn om optimaal te genieten. In dit artikel gaan we in op hoofdtelefoon versterkers die geschikt zijn voor gebruik in huis. Meer over versterkers voor onderweg lees je hier.

Hoofdtelefoon versterker met streaming

Net als bij een versterker voor luidsprekers kun je bij hoofdtelefoon versterkers ook kiezen tussen een all-in-one of een losse eindvertserker. Met de all-in-one kun je dus ook direct muziek streamen. Dankzij de netwerkmogelijkheden kun je op de bank blijven zitten terwijl je de volume regelt en naar je favoriete muziek luisterd via de online diensten. Je kunt er ook voor kiezen om een losse versterker aan te schafffen. Dan heb je een losse bron nodig. Dit kan een computer of een streamer zijn.

Nieuw bij ons binnen is de Bluesound Node X. De bekende Node streamer van Bluesound heeft nu ter viering van het 10-jarig bestaan een speciale uitvoering met waanzinnig goede hoofdtelefoonversterker ingebouwd. Ook de DAC heeft een upgrade gekregen waardoor deze zeer geschikt is voor de echte head-fi liefhebber. De A53 processor samen met de ESS Sabre Hifi DAC zorgt voor een echte aanwinst. In onze winkel staat hij inmiddels opgesteld om lekker naar te kunnen luisteren.

Bluesound Node X
Bluesound Node X – Foto: Cornelis Tinga

Een wat zwaardere hoofdtelefoon zoals bijvoorbeeld de Clear MG of de Utopia 2022 kun je goed aansturen met de Naim Unity Atom HE. Een speciale hoofdtelefoon versterker uitvoering van de Atom. Deze heeft gebalanceerde uitgangen en extra veel vermogen in combinatie met de A/B versterker die rijker klinkt dan de Bluesound. Ook deze staat opgesteld in onze showroom en zeker een luistersessie waard.

Compacte hoofdtelefoon versterker

Wanneer je bijvoorbeeld lekker muziek wilt luisteren naast jouw computer. Dan is een Ifi Zen Dac V2 een erg mooie oplossing. Deze sluit je aan met USB waarmee het signaal digitaal blijft tot aan de DAC. Dus ook de kwaliteit van het geluid zal worden verbeterd. Voor het compacte formaat is altijd wel een plekje te vinden. Liever analoog luisteren? Kies dan de Ifi Zen Can. Dankzij de RCA ingang is bijvoorbeeld een mixer, cd-speler of pre-amp aan te sluiten.

Ifi Zen Dac V2
Bron: Ifi Audio

Hoofdtelefoons testen

In de meeste winkels zijn hoofdtelefoons in de verpakking te koop. Bij ons kun je ze testen op verschillende versterkers. Sinds kort hebben we zelfs een hoofdtelefoon bar geplaatst. Hier kun je lekker onder het genot van een kopje koffie op onze kruk luisteren tot je een keus hebt gemaakt. Ga jouw hele afspeellijst door tot je alle kwaliteiten hebt ontdekt in de hoofdtelefoon van jouw keuze.

Welkom in de Westfield Mall of the Netherlands in onze Audio Forum winkel.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties