Ceol N12 – De all-in-one kan meer

Denon rcd n12

Ceol N12 – De all-in-one kan meer

De compacte Denon versterkers Ceol N10 en Ceol N11 DAB zijn enorm populair. Ze bieden een alles-in-een pakket voor de muziek liefhebber. Met een cd-speler, streamer en diverse analoge en digitale ingangen de perfecte metgezel om boekenplank luidsprekers aan te sturen. Maar de vraag voor meer aansluitingen neemt toe. Een compacte stereo installatie wordt namelijk ook steeds vaker gebruikt om het TV geluid te verbeteren. Maak kennis met de nieuwe Denon RCD N12.

Compacte versterker met HDMI Arc

Het TV geluid over mooie luidsprekers is een toenemende vraag. Immers is een soundbar een goede oplossing voor weergave van filmgeluid maar muziek zal absoluut wat missen in de dynamiek. Een boekenplank luidspreker heeft al snel een 5 of 6 inch driver die veel beter in staat is de muziek te laten klinken zoals het hoort. Dankzij de toevoeging van HDMI Arc kun je de soundbar laten liggen en kiezen voor echt goed geluid als je zowel film als muziek optimaal wenst te beleven.

Wat kun je aansluiten op de nieuwe Denon RCD N12?

De RCD N12 is een echte alleskunner. Wat het eerst opvalt is de upgrade van betere speaker terminals. Er kunnen nu dikkere kabels of bananen pluggen worden ingestoken. Daarnaast zien we een scala aan aansluit mogelijkheden waardoor de nieuwe N12 de perfecte keus is voor iemand die nog een ruime CD-collectie heeft, wil streamen (HEOS), een plaatje wil draaien (ingebouwde Phono MM ingang), TV en films (HDMI) kijkt en bijvoorbeeld de pc of een andere bron wil verbinden. Ook de DAB+/FM is nu standaard inbegrepen. De nieuwe all-in-one is nu echt een ALLES in één.

Hoe is de versterker van de N12?

Bij de N10 en N11 vergeleken we vaak de MCR612 van Marantz die een duidelijk betere versterker heeft dan deze. Nu met de nieuwe N12 zijn ze zeer gelijkwaardig. Het ‘doekje’ dat over het klankbeeld lag is weg en het geluid klinkt hiermee een stuk helderder en opener. Wanneer je kiest voor de Denon luidspreker als set dan zit je direct goed. Maar je kunt ook nog een extra stap in kwaliteit maken door bijvoorbeeld de Dali Oberon 1 of Opticon 1 te kiezen of een nieuwe Bowers & Wilkins 607 s3.

Wanneer je interesse hebt in deze mooie compacte versterker kun je hem direct aanschaffen of een luisterafspraak maken in onze winkel. Hij staat namelijk demo klaar op de plank.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties