Eigen luidsprekers op Sonos gebruiken?

Eigen luidsprekers op Sonos gebruiken?

Eigen luidsprekers op Sonos gebruiken?

Sonos is een heel mooi multi-room systeem met een scala aan luidsprekers. Zo zijn er diverse soundbars (de Beam, Arc en Ray) om het TV geluid een boost te geven. Daarnaast zijn er diverse afmetingen draadloze luidsprekers (de One en Five) die je door het gehele huis kunt plaatsen. Sonos bestuur je eenvoudig met een zeer intuïtieve app op telefoon, tablet of computer. Sonos heeft van zichzelf een bepaalde klank. Een klank die goed past bij pop muziek. Spreekt dit je niet zo erg aan, dan heeft Sonos ook hiervoor een oplossing. De Sonos Amp.

Sonos Amp met speakers
Bron: Sonos

Sonos Amp

De Sonos Amp is een compacte versterker waar je jouw eigen luidsprekers op aan kunt sluiten. Het grote gebruiksgemak van Sonos blijft behouden, maar dan met jouw eigen klank keuze. De Sonos Amp is een mooie stereo versterker waar je via de HDMI eArc poort de TV op aan kunt sluiten. Daarnaast heeft ze ook nog een analoge ingang waar je bijvooprbeeld een platenspeler op aan sluit. Onze favoriet is de Pro-Ject Debut Carbon SE uitvoering met ingebouwde lijnversterker. Dit betekend dat deze direct op de Sonos Amp kan worden aangesloten. Je kunt hem zelfs zo instellen dat als de naald de plaat raakt, de versterker aan gaat en naar de juiste input. Een kind kan de was doen.

Sonos Amp met platenspeler
Bron: Sonos

Luidspreker combinaties met de Sonos Amp

Op papier heeft Sonos 125W per kanaal. Echter is ons advies niet te grote luidsprekers aan te sluiten. Een mooie combinatie is wat ons betreft de Bowers & Wilkins 607 S2 AE. Deze compacte luidspreker klinkt erg gedetailleerd en helder. Zou je een warmere klank willen dan past de Dali Oberon 3 hier goed bij. Dankzij de relatief grote klank kast gaat hij lekker laag in de frequentie. Ook goed geschikt voor de filmliefhebber dus. Wist je dat je zelfs een subwoofer aan kunt sluiten?

Sonos Amp speaker aansluiting
Bron: Sonos

In onze winkel staat hij altijd demonstratie klaar dus kom hem zelf beoordelen.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties