Films en series op Netflix met Dolby Atmos

films en series op Netflix met dolby atmos

Films en series op Netflix met Dolby Atmos

Wat is Dolby Atmos

Dolby Atmos is een codec die beschikbaar is bij ten minste 7.1. Atmos voegt specifiek hoogte kanalen toe bij de surround installatie. Je krijgt dan 5.1.2 als luidspreker opstelling. Hierdoor klinkt het geluidsbeeld vele malen ruimtelijker dan met een conventionele 5.1 setup. Er ontstaat een 3D-effect in het geluid.

Welke geluidsapparatuur heb ik nodig om Dolby Atmos te horen?

Het liefst heb je een AVR (surround receiver) die ten minste 7.1 kanalen kan versterker en de codec Dolby Atmos ondersteund. Bijvoorbeeld de nieuwe Cinema 60 van Marantz of de Denon AVC-X3800H. Beide te bewonderen in onze showroom. Lees hier meer over de nieuwe Marantz Cinema serie. Een soundbar kan in sommige gevallen ook Dolby Atmos weergeven. Hierbij zijn de compacte speakers wat naar boven gekanteld om zo het geluid via het plafond naar de luisterpositie te krijgen. De receiver of soundbar koppel je met de TV via een HDMI kabel op de eARC uitgang. Ook een kabel die minimaal 4K ondersteund is nodig om Dolby Atmos te kunnen doorgeven.

Sonos dolby atmos
Bron: Sonos

Op Netflix is een selectie films beschikbaar in Dolby Atmos. Ja, ook de bron zal Dolby Atmos moeten bevatten. Hiervoor is tevens een premium abonnement nodig bij Netflix. Hoe kun je zien dat een film Dolby Atmos heeft? Via het symbool ‘Ruimtelijke audio’.

Onze favoriete Dolby Atmos films en series op Netflix

Genoeg over de techniek. Bij Audio Forum hebben we een aantal filmliefhebbers rond lopen en gezamenlijk komen we tot deze favorieten lijst. Deel onderaan dit artikel ook graag jouw favoriete film met Dolby Atmos in het reactie formulier.

Hustle – fav van Cornelis

Een meeslepend verhaal van een Scout in de NBA. Adam Sandler bekend van de wat meer humoristische gezin films zet in de film Hustle een van zijn beste acteerprestaties neer. In deze film vecht hij voor zijn baan, op zoek naar nieuw talent. Hij moet hier op boxen tegen de grote bazen in de basketbal wereld en dat is zeker niet gemakkelijk. Tegelijkertijd ligt ook de druk om hem zijn gezin te onderhouden. Dan vindt hij een zeer talentvolle jonge man. Een ruwe diamant waar hij in geloofd. Adam Sandler zet in deze film alles op alles om hem te laten schitteren in de NBA. Of dat lukt? Bekijk de film zelf.

Bron: YouTube

Bird Box – fav van Hilmi

De film speelt zich vooral af in de wildernis (bos en rivier) waardoor je veel omgevingsgeluid hoort. Vooral met Dolby Atmos is het een supergave belevenis. In de film dragen de personages een blinddoek zodat ze de omgeving niet kunnen zien en op deze manier veilig blijven. De personages hebben een lange reis te gaan en moeten vooral goed luisteren om bij de bestemming te komen. Dit maakt de film extra leuk qua geluid, omdat je constant aandachtig mee aan het luisteren bent. 

Bron: YouTube

Okja

Bron: YouTube

Laat hieronder jouw favoriet achter met een korte omschrijving en we voegen hem toe met de trailer.

Share this post

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties